Udruga Osmijeh
21. Srpanj 2024, 13:08:45 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dragi prijatelji,

Udruga Osmijeh ove godine organizira prvi tjedan svjesnosti o rascjepima usne i nepca u Hrvatskoj koji će se održati od 4. do 12. svibnja 2024.

Projektom "Ljepota je u svakom osmijehu" ćemo široj javnosti dati priliku da se educira, podrži našu zajednicu te da proširimo poruku o važnosti integracije i podrške osobama s rascjepom usne i nepca.

Obilježavanje našeg tjedna započinjemo s prigodnim eventom te Vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite.

Datum i vrijeme održavanja: 04. svibnja 2024. u 10:00

Mjesto održavanja: Bogovićeva, Cvjetni trg, Zagreb 

Kako bi olakšali širenje naših poruka otvorili smo javne facebook i Instagram profile na kojima objavljujemo edukativni, informativni sadržaj ali i priče naših malih osmijeha.

Facebook
Instagram

Zajedno smo jači 🙂

 
   Forum   Pomoć Traži Kalendar Chat Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: produljenje prava na dopust radi njege  (Posjeta: 25541 )
Danijela
Newbie
*
Offline Offline

Postova: 30


Profil
« : 02. Lipanj 2010, 07:14:50 »

Pozdrav svima. Zanima me da li je još netko tražio produljenje prava na dopust radi njege i bio odbijen? Ja sam unazad mjesec dana podnijela zahtjev za produljenje prava i prekjučer dobila negativni odgovor tj. liječničko povjerenstvo je utvrdilo da Tara nema poteškoća u razvoju i da nema potrebe za pojačanom skrbi roditelja. Tari je operirano meko nepce i usna u 11 mj 2008. i još nema dvije godine, a iako tvrdo nepce nije zatvoreno moj zahtjev je odbijen. Da li je još netko bio u ovakvoj situaciji i žalio se na rješenje?
Evidentirano
Šimun
Newbie
*
Offline Offline

Postova: 33


Profil Email
« Odgovor #1 : 02. Lipanj 2010, 20:17:20 »

Pozdrav. Ja sam za Šimuna već drugu godinu dobila pravo na skraćeno radno vrijeme zbog pojačane njege djeteta. Djeca rođena s rascjepom po novom zakonu pripadaju u kategoriju za pojačanu njegu. Mislim da se trebaš žaliti na tu odluku. Ja sam sve moguće papire predala i bez problema su mi odobrili.
Evidentirano
Danijela
Newbie
*
Offline Offline

Postova: 30


Profil
« Odgovor #2 : 03. Lipanj 2010, 21:12:29 »

hvala na odgovoru Šimun!Da li ste tada kada Vam je odobreno raditi u skraćenom radnom vremenu po prvi puta predavali zahtjev ili ste nakon porodiljnog godinu dana imali odobreno  biti doma od prve do druge godine djetetova života pa ste se onda nakon drugog rodjendana odlučili na varijantu skraćenog radnog vremena?Ja sam za prvi zahtjev nakon Tarinog prvog rođendana dobila pozitivan odgovor, a ovo je bilo moje drugo podnašanje zahtjeva. Neznam u čemu je sad problem, dr Knežević mi kaže da odluke dosta ovise o područnim uredima...zbunjena sam jer prvi put nije bilo upitno da li Tari treba pojačana njega ili ne...sad mi u rješenju navode da ona nije dijete s poteškoćama u razvoju...Što ste sve ponijeli od medicinske dokumentacije?Da li ste imali još kakvo mišljenje logopeda...mislim da je meni možda taj dio nedostajao iako je po logici stvari jasno da bi liječničko povjerenstvo trebalo znati da će jednog dana takvo dijete sigurno ići učestalo bna govorne vježbe...
Evidentirano
Šimun
Newbie
*
Offline Offline

Postova: 33


Profil Email
« Odgovor #3 : 03. Lipanj 2010, 22:30:59 »

Ja sam odmah tražila rad na skraćeno radno vrijeme i sad sam tražila produljenje koje mi je odobreno da Šimunove treće godine. Od papira sam predala sve od dr. Kneževića, logopeda, sa pregleda sluha, jer Šimun ima nekih problema sa sluhom koje sa nadam da će se riješiti sad kad budemo išli na operaciju tvrdog nepca, od pedijatrice preporuku i dva puta smo imali upalu uha i to sam predala. Uglavnom sve papire i dobila sam pozitivan odgovor. Piše mi zapravo da imam pravo dok je potreba, ali da moram nagodinu opet tražiti ako budem htjela još produžiti. Nadam se da ćete i vi uspjeti. Treba se žaliti i možda dodati od papira još što treba.
Evidentirano
Danijela
Newbie
*
Offline Offline

Postova: 30


Profil
« Odgovor #4 : 04. Lipanj 2010, 09:29:02 »

Hvala Šimun..svakako ću se žaliti...pitati ću i pedijatra za preporuku,jer u ovom naletu zapravo je i nisam imala..na uputnici povjerenstvu je napisala da operacija tvrdog nepca predstoji i da postoji potreba za pojačanom njegom zbog hranjenja..moždaje ipak trebalo napisati i (kao u vašem slučaju) i da je imala i upalu uha i nešto više o problemu...Javit ću ishod...nadam se pozitivan!!!
Evidentirano
Šimun
Newbie
*
Offline Offline

Postova: 33


Profil Email
« Odgovor #5 : 04. Lipanj 2010, 12:16:25 »

Pozovite se na "Narodne novine" broj 25. od 25. veljače 2009. "Pravilnik o uvjetima i postupku stjecanja prava na rad u skraćenom radnom vremenu radi pojačane brige i njege djeteta" članak 3., šifra MKB Q65-Q79, i "Narodne novine" broj 85/08 i 110/08 "Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama" članak 3.,stavka 2., i "Narodne novine" broj 18/09 "Pravilnika o uvjetima i postupku stjecanja prava zaposlenog roditelja ili samozaposlenog roditelja djeteta s težim smetnjama u razvoju na dopust ili rad u skraćenom radnom vremenu radi njege djeteta" članak 7., stavak 2.
Evidentirano
Danijela
Newbie
*
Offline Offline

Postova: 30


Profil
« Odgovor #6 : 02. Srpanj 2010, 17:09:35 »

Evo samo da obavijestim sve roditelje koji će tražiti produljenje dopusta za njegu kako se riješio naš slučaj...Nakon žalbe HZZO-u dobila sam konačno pozitivno rješenje!Moj savjet roditeljima koji će tražiti produljenje dopusta je da svoj zahtjev za ponovnim vještačenjem liječničkog povjerenstva predaju područnom uredu barem tri mjeseca prije isteka postojećeg  rješenja, budući da se na rješenje čeka u najboljem slučaju mjesec dana .Ukoliko se desi negativno rješenje i želite uložiti žalbu imat ćete premalo vremena da biste ostvarili pravo na dopust u kontinuitetu i morati ćete početi raditi ili uzeti neplaćeni dopust.Ukoliko uzmete neplaćeni dopust tada ćete imati prekid u stažu osiguranja i naknada više neće iznositi 65% proračunske osnovice nego 50% . Još nekoliko detalja ..u uputi o pravnom lijeku na samom rješenju pravna služba u našem slučaju nije navela da li žalba odgađa rješenje ili ne. Samo da znate HZZo u ovom slučaju nije preuzeo praksu prethodno nadležnog Centra za socijalnu skrb koji je ipak išao na ruku roditeljima i žalba bi odgađala rješenje..Na ovo me upozorila gospođa socijalna radnica kojoj se zahvaljujem. Nadalje..obratite pozornost da vještačenje povjerenstva mora značiti nalaz, mišljenje i ocjenu tri liječnika a ne jednog u skladu s čl.3 stavkom 2. Pravilnika o ovlastima i načinu rada ovlaštenih doktora i liječničkih povjerenstava HZZO-a (NN br 113/09, 126/09, 04/10 ). Ovo spominjem jer u našem slučaju je vještačio samo jedan liječnik i na to sam se žalila. Budući da je po svim saznanjima roditelja i liječnika praksa nažalost ovisna o područnim uredima sve provjeravajte u svom područnom uredu. Nevjerovatno ali istinito ukoliko predočite medicinsku dokumentaciju u kojoj se navodi da su nalazi uredni ali djetetu prethodi još jedna operacija može vam se desiti da budete odbijeni pa utoliko savjetujem da zamolite pedijatra da vam svakako napiše preporuku da je potreban pojačani angažman majke.
Evidentirano
ketty
Newbie
*
Offline Offline

Postova: 47


Profil
« Odgovor #7 : 12. Listopad 2012, 17:20:27 »

pozdrav, zanima me da li se pravo na produženi porodiljni dopust može ostvariti i za rascjep nepca kada je potrebna samo jedna operacija? moja mala ima 4 mjeseca i doktor je rekao da bi operaciju napravili sa 6 mjeseci. neznam da li da krenem sa skupljanjem papira. da li je netko imao slično iskustvo?
hvala
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.013 sekundi uz 17 upita.