Novosti:

Dragi prijatelji,

Udruga Osmijeh ove godine organizira prvi tjedan svjesnosti o rascjepima usne i nepca u Hrvatskoj koji će se održati od 4. do 12. svibnja 2024.

Projektom "Ljepota je u svakom osmijehu" ćemo široj javnosti dati priliku da se educira, podrži našu zajednicu te da proširimo poruku o važnosti integracije i podrške osobama s rascjepom usne i nepca.

Obilježavanje našeg tjedna započinjemo s prigodnim eventom te Vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite.

Datum i vrijeme održavanja: 04. svibnja 2024. u 10:00

Mjesto održavanja: Bogovićeva, Cvjetni trg, Zagreb 

Kako bi olakšali širenje naših poruka otvorili smo javne facebook i Instagram profile na kojima objavljujemo edukativni, informativni sadržaj ali i priče naših malih osmijeha.

Facebook
Instagram

Zajedno smo jači :)

Main Menu

Vase misljenje....

Autor Mravic, 23. Svibanj 2009, 13:53:44

« natrag - naprijed »

Mravic

Treba li ici logopedu,ako dijete nije pocelo pricati?On sada ima 22 mjeseca...Da li sada ici ili da sacekam jos malo,pa da ga onda odvedem?
Unaprijed hvala

Ana Dembitz

Uobičajeno je da logopedska intervencija počne onog trenutka kada majka zna da ima dijete s rascjepom nepca i/ili usne.  Logopedska intervencija je i najvažnija u ranom i to Å¡to ranijem periodu kako bi prevenirali bilo kakovo govorn o jezično odstupanje. U ranom periodu intervencija se odnosi na savjetovanje majke (roditelja) kako se ponaÅ¡ati prema djetetu i kako stimulirati govorno jezični razvoj. Važno je da se majku upozori na razvojne faze kako bi Å¡to prije mogla uočiti, eventualne, poteÅ¡koće. Ukoliko se ostvari dobra suradnja logopeda i roditelja očekujemo da govorna terapija i neće biti potrebna. Nepotrebno čekanje za kontakt s logopedom može dovesti do neželjenih posljedica koje kasnije sve teže možemo ispraviti. Razvojne poteÅ¡koće ne mogu čekati. Moj savjet je da se Å¡to prije javite logopedu. Srdačno

Ana Dembitz

Mravic

Hvala vam puno...jucer smo posjetili logopeda,rekla mi je da nisam pogrijesila sto sam dovela dijete i da idemo svake srijede da radi vjezbe sa njim...
jos jednom hvala