Pozdrav svima,
Evo ja mogu ispričati svoje iskustvo, vjerujem da će i drugima biti od pomoći..
Znači moj redovni porodiljni je istekao 8.7. ove godine..sa cijelom procedurom sam započela par mjeseci prije. Spletom okolnosti dobila sam krivu informaciju (čak su me krivo informirali na samom centru..)da cijela procedura kreće sa centrom za socijalnu skrb, što unatrag godinu i po dana više nije slučaj..znači papirologija se predaje na HZZO!
Uz zahtjev se prilaže kompletna medicinska dokumentacija (ja sam stavila sve Vidovo što sam imala, počevši od nalaza dr. Kneževića, primarijusa Marna, nalaza fizijatra i okulista...otpusna pisma, znači sve..)
Samo da napomenem da su nalazi fizijatra i okuliste napravljeni još u onoj fazi dok sam mislila da ide preko centra, u principu su nepotrebni..Rješenje mi je bilo gotovo u roku od 2-3 tjedna i dobila sam ga na godinu dana počevši nastavno od 9.7. (automstaki kako prestaje redovni porodiljni nastavlja se produljeni).
Sa tim rješenjem i zahtjevom za dječiji doplatak, predala sam zahtjev na mirovinskom, to je isto bilo jako brzo gotovo tako da u biti sad čekam isplate...Isplate ne idu retroaktivno nego tek po datumu rješenja..bar je tako meni rečeno..
Sad ja imam i specifičnu situaciju..naime, dobit ćemo seku za mjesec dana
tako da se moja paprilogoija nastavlja..
Novi porodiljni otvaram 20.8. i našla sam se u situaciji da sam imala „rupu“ između 8.7. i 20.8. i upravo zato sam i ušla u proceduru ostvarivanja produljenog porodiljnog kako bi imala porodiljni u kontinuitetu i kako bi imala pravo prvih 6 mjeseci novog porodiljnog na punu plaću (u slučaju da sam se vratila na posao tih mjesec i po ne bi imala pravo obzirom da je uvjet minimalno 3 odrađena mjeseca).
Na HZZO-u sam morala napisat izjavu (uz standadnu dokumentaciju oko otvaranja redovnog porodiljnog) da prekidam produljeni porodiljni kako bi otvorila redovni (to su mi oni diktirali šta da napišem
).
Tako da sam na Vidovom produljenom bila samo mjesec i po dana i sad krećem na redovni..Vidov produljeni mi istiće 9.7. 2012. Godine, plan mi je prije isteka podnijet zahtjev za novi produljeni iako će mi se poklapati sa drugom polovinom drugog porodiljnog kojeg u slučaju produljenja Vidovog mislim prekinit...
Evo sad sam se napisakarala i nadam se ne previše zakomplicirala
al sam htjela pomoći drugim mamam ako se nađu u istoj situaciji..meni je bilo katastrofa šta mi nitko nije imao dati pravu informaciju..slali su me svugdje okolo pa evo da bar nekome pomognem..
Inače, moj Vid ima rascjep usnice i nepca pa ne znam da li se ostvaruje produljeni za usnicu i greben..ali procedura je ista!
Ako iko ima kakva pitanja, slobodno nek se javi
Pozdrav!