Novosti:

Dragi prijatelji,

Udruga Osmijeh ove godine organizira prvi tjedan svjesnosti o rascjepima usne i nepca u Hrvatskoj koji će se održati od 4. do 12. svibnja 2024.

Projektom "Ljepota je u svakom osmijehu" ćemo široj javnosti dati priliku da se educira, podrži našu zajednicu te da proširimo poruku o važnosti integracije i podrške osobama s rascjepom usne i nepca.

Obilježavanje našeg tjedna započinjemo s prigodnim eventom te Vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite.

Datum i vrijeme održavanja: 04. svibnja 2024. u 10:00

Mjesto održavanja: Bogovićeva, Cvjetni trg, Zagreb 

Kako bi olakšali širenje naših poruka otvorili smo javne facebook i Instagram profile na kojima objavljujemo edukativni, informativni sadržaj ali i priče naših malih osmijeha.

Facebook
Instagram

Zajedno smo jači :)

Main Menu

VAŽNO! pročitati obavezno !

Autor maliandeo, 07. Lipanj 2014, 15:05:07

« natrag - naprijed »

maliandeo

Dragi roditelji, nadam se da će ova poruka doći do Vas ovim putem, te da će ju i svako pojedinačno proÅ¡iriti dalje do roditelja djece s rascjepom koji možda nisu aktivni na forumu. Naime, proÅ¡li tjedan smo boravili u bolnici jer je moja Mia imala operaciju mekog nepca. ProÅ¡lo je iznenaÄ'ujuće dobro. Podnijela je to super, bez puno plača i sa svega dva čepića, bez temperature i sa velikim smjeÅ¡kom. Naravno velikim djelom je to bilo zato Å¡to smo bile zajedno - zato Å¡to je tu bila MAMA !!! SADA NAM TO ŽELE UKINUTI !!!!! U bolnicu je doÅ¡ao dopis iz Ministarstva u kojem navode da će se zbog Å¡tednje ukinuti boravak majki u bolnici sa djecom !!! Razgovarali smo sa doc. Knežević koji je rekao da će osobno slati dopis na Ministarstvo kako bi se izbjeglo da do toga doÄ'e. Veliko hvala doc. na tome , no znamo kako to vjerojatno ne će biti dovoljno. Stoga apeliram na sve Vas da se POKRENEMO i zatrpamo Ministarstvo dopisima kako bi shvatili Å¡to zaista time čine. Oni očito nisu svjesni kolika je to potreba da dijete u takvim trenucima ima majku kraj sebe !!!!! Kakav smo im mi to troÅ¡ak ???? Hoće li zaista time Å¡to će ukinuti boravak majki uz djecu uÅ¡tedjeti da će se zdravstvo naglo obogatiti ???? Razumiju li oni da time uzimaju jednu osnovnu potrebu djetetu -  uzimaju mu utjehu, sigurnost, potporu -uzimaju mu majku !!!! Naprosto ja nemogu vjerovati Å¡to se deÅ¡ava u naÅ¡em zdravstvu i gdje se počinje Å¡tediti !!!  Nadam se da ćete se zauzeti za naÅ¡u djecu i da će na Ministarstvo doći Å¡to viÅ¡e vaÅ¡ih/naÅ¡ih mailova ili pisama te da će se u vezi ovoga Å¡to žele učiniti razmisliti i da to NE ĆE UÄŒINITI !!  Molim Vas nemojte odgaÄ'ati poslati pismo/mail jer ako se to uvede onda viÅ¡e nam nema spasa !!! 
- ogorčena majka

sova.martina

Danas sam to pročitala na facebook-u i nisam mogla vjerovati što čitam. Pa zar budu na nama štedjeli ?????? >:( To nema veze s zdravom pameću. Moja curica mora ići na op. u 10 mj.

malecka

Srce će mi puknut budem li ju morala ostaviti tamo samu!!  :(

maliandeo

iskreno se nadam da do toga ne će doći. Evo ostaje nam nada u novom ministru koji, nadam se, ima nešto više osjećaja i razumjevanja od predhodnog :-)  Zasada se još ništa ne zna - kaže dr. da čekamo prve poteze novog ministra... Ni ja si nemogu zamisliti da bi trebala ostaviti dijete na odijelu i dolaziti samo u dnevne posjete-  :'(  strašno! ! !  ja nemogu shvatiti ni kako uopće nekom padne na pamet krenuti štedjeti ili što već uvodeći takve promjene? O tome ne bi trebalo ni raspravljati -to bi trebalo biti nešto što se podrazumijeva -da je majka sa malenim djetetom koje mora boraviti u bolnici, a ne nešto što postaje tema rasprava !!!!!!!!!