Udruga Osmijeh

Kutak za velike => Iskustva => Autor teme: magda - 11. Listopad 2010, 14:50:22Naslov: boravak u bolnici
Autor: magda - 11. Listopad 2010, 14:50:22
Drage mame koje ste vec prosle operacije i boravak u bolnici, mozete li ukratko napisati sto je najbolje ponijeti od stvari za dijete da ne bi nosili masu nepotrebnih stvari! hvala


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: mimi - 11. Listopad 2010, 15:27:36
draga magda,

ne znammkoliko vam je dijete staro, mi smo 10 mj. kad smo bili na operaciji mekog nepca..  ponesi SVE za hranjenje bebe, zdjelice, žlčice, flašice, šalice... pribor za pranje toga svega! i svakako dooosta slinčeka..mi smo jako slinili tako da su oni spas, jer je komplicirano stalno skidati kartončiće sa ručica da bi se presvlačili kad slina sve namoči..  i naravno sve za higijenu bebe (pelene, kremice...). mi smo bili 3 dana tak da se nismo u bolnici kupali. ako budete dulje onda i šampon i ručnike...  termosicu za vodu koju će ti sestre ugrijati! uglavnom, sestre su zbilja sve jako ljubazne i uvijek na raspolaganju za pitanja, pomoć...


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: Vid - 11. Listopad 2010, 19:39:40
Bok Mimi,

imam jedno pitanje..znam da beba nakon operacije bude morala piti puno tekućine, jeste vi svoju prethodno učili?Moj baš i neće prokuhane vode, zagrca se i počne vrištat..a o običnoj dudi (na koju će morati jesti nakon operacije) da i ne pričam, jer se hranimo na NUK-ovu za rascjep
uopće ne znam šta da radim..  :'(
i kad se kaže piti puno tekućine, koliko je to puno?Danas je jedva popio 20 ml  :-\


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: mimi - 12. Listopad 2010, 13:01:35
ja sam joj nudila piti doma, za vrijeme i iza svakog obroka, par mjeseci prije operacije.. ona je čak uz obrok i znala dosta popiti. međutim, nakon operacije jednostavno nije baš htjela piti, i to me jeko brinulo..  nema na što joj nismo nudili, iz čaše, šalice, kljunašice, sa žličicom, iz bočica jane junior i male studene...  i jednostavno smo gubili živce-a ona neće i neće i dere se! naravno i sestre i doktor knežević su nam stalno napominjali koliko je bitno da pije (bitnije je da tih prvih dan dva pije, nego da jede!!!). tako da sam joj u bolnici na silu davala sa špricom tek toliko da ispire ranu...strašno nešto koja je to drama bila! eto treći dan smo išli doma i ko da joj se u glavici dogodio klik, počela je papati i uredno poslije obroka zaliti s vodom, čajem... izgleda da joj je puno značilo što se vratila na poznati teren!

da se plašite, kad smo mi bili u bolnici još su bar dvije tri bebe bile na operaciji i lakše su prihvatile piti od naše trvdoglave curice! počnu oni piti, samo eto, netko odmah prvi dan, a netko tek treći...


kad vam je operacija (pretpostavljam meko nepce) i koliko ste stari?


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: Vid - 12. Listopad 2010, 16:31:52
Bok,

hvala na odgovoru..danas ću mu pokušat davat sa žličicom pa ćemo vidjeti..imam neki osjećaj da i sve da se nauči da kad bude na napoznatom terenu (kao šta im je bolnica) sve to pada u vodu, ne znam..
kad popije vode, oči raskolači ne bi da sam mu ne znam šta dala  :o ko zna, možda mu i ne treba obzirom da uglavnom jede moje mlijeko..
probat ću i sa čajem..valjda će se naviknit..inače, davat za vrijeme hranjenja je nemoguće, ne dao Bog ga prekinit jer počne vrištat isti tren, od gladi naravno  ;D
imamo 3 mjeseca i 2 dana, 6.300 kg i sad čekamo prvu operaciju..krajem mjeseca idemo na kontrolu i nadamo se terminu...
u kojoj ste vi fazi sa operacijama?


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: mimi - 12. Listopad 2010, 22:20:48
mislim da ovi mali (kao vaš) niti ne kuže baš da su u bolnici...bitno da je mama s njima ;D! moja curka je 10 mj. stara i kuži ama baš sve! mislim da bi nam bilo puuuuno lakše da je mlađa. još dvije curice su bile taj tjedan na operaciji mekog nepca (4 i 5 mjeseci stare) i meni se čini da su to lakše podnijele.. jednostavno ne kuže još! to su mi i sestre na odjelu rekle, da stariji više kuže i da su tvrdoglaviji.. tak da vas to može tješiti! mi smo imali samo rascijep mekog nepca....tak da se nadam da smo sad gotovi! valjda ne bude bilo komplikacija...

i znam da vas je strah, i nas je bilo, ali to jednostavno prođe...  evo, sadje već sve potpuno isto kao i prije operacije, jede, pije igra se, puže, diže se na nogice, "priča"...  jedina razlika je u tome kaj ima kartončiće na ručicama... a prošlo je 8 dana od operacije!


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: Vid - 13. Listopad 2010, 10:25:20
ma i ja se nadam da će sve bit u redu..kako me najviše strah hranjenja, tješim se da kad bude gladan da će jest i gotovo! :)
super, vi ste gotovi!
pusa malom anđelu


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: Tanja - 13. Listopad 2010, 13:33:07
Evo da se i ja priključim vašoj raspravi,mi smo prošle operaciju mekog nepca prije 11 dana i moja ljepotica je super osim ovih kartončića koji je malo smetaju,jako brzo se priviknula da moramo papati samo na žličicu.Iz mog iskustva mogu vam reči da mi je bilo puno lakše jer je ona stara 8 mjeseci tako da je več bila naviknuta na razna variva i kašice pa nam to sad ne predstavlja problem.Boravak u bolnici je prošao super,sestre su odlične...želim vam puno sreće i nema potrebe zabrinjavati se jer djeca to puno lakše podnose od nas! :)


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: Vid - 13. Listopad 2010, 16:17:12
Tanja, hvala :)
je, vjerujem da je lakše jer se beba već naučila na žličicu i prije operacije..super da je sve super!
baš sam sretna kad čujem tako pozitivna iskustva!
veliki pozdrav! :D


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: mimi - 14. Listopad 2010, 10:01:01
tanja, mislim da smo bile cimerice u bolnici... vi ste bili u petak, a mi na operaciji u ponedjeljak kad ste vi išli doma! kako je mala a? evo, mi smo se kako sam napisala prija pošteno namučili u bolnici, moja n nije htjela niti piti niti jesti... tek kads mo došli u srijedu doma počela je i piti i jesti kao i inače!? izgleda da ju je poznati teren potaknuo! nevjerojatno kako se promijenila ma kroz pola sata kako smo bili doma!!!  a već smo bili očajni u bolnici kako ništa nije htjela... 

sad smo super, zbilja kao da ništa nije bilo! osim kartončića koji ju malo živciraju, ali i s njima se snašla, diže se na noge uz namještaj i hoda lijevo-desno... mis smo iznenađeni jer nema još niti 10 mj! ali eto, kako se oni prilagode i sa kartončićima ipak snađu!

kad imate kontrolu i koliko su vam rekli držati kartončiće na ručicama?

martina  :-*


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: Tanja - 14. Listopad 2010, 10:59:38
ej Martina baš mi je drago da smo se tu našle,naša malena je ok jedino neče više piti mlijeko tak da s tim vodimo borbe!na kontrolu su nam rekli za mjesec dana i da bi bilo najbolje da do onda ima kartončiće! doma je najljepše pa i naše djevojčice to osjećaju,najljepše ih je vidjeti da su opet vesele...možda se sretnemo na kontroli,pusa malenoj n od a.


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: mimi - 17. Listopad 2010, 21:40:45
evo, nikako naći vremena da se javim...  :)  ja svijoj n uopće ne nudim flašicu. mlijeko joj dajem sa grisolinom, keksolinom.. smućkam u flašici pa zamiješam sa tim, i sve joj dajem na žlicu. pa kaj smiju na flašicu piti??? mislim da ne! kako vam izgleda ranica u ustima, mijoš imamo konce, bar koliko sam uspjela vidjeti kad zijeva... onak tamne konce!? jel tak i kod vas? do kad uopće budu konci u ustima?  ja se samo nadam da to sve bude ok.. još nemamo termin za kontrolu (cca mjesec dana od operacije), rekao nam dr. knežević da na zovemo tjedan dana ranije i dogovorimo. bilo bi lijepo da se vidimo i popijemo kavu u boljim okolnostima i s curkama kojima je sve super zaraslo!


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: Tanja - 18. Listopad 2010, 10:10:02
bilo bi super da se nađemo,javi kad imate kontrolu možda se dogovorimo za isti dan! i moja a jede isto kak ti kažes grisolino,keksolino i takve stvari ali nece da pije samo mlijeko,nesmiju flašicu za sad a ja moslim da moja a nebude više uopče htjela flašicu,pa ipak su one več velike cure,pozdrav i javi se.. :)


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: mimi - 19. Listopad 2010, 08:06:34
javim, kad budemo imali termin! daj mi molim te odgovori kak izgleda a ranica? konci?
jel joj kad pobjegne na nosić sok, čaj??


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: Tanja - 19. Listopad 2010, 11:18:04
i neče mi baš otvoriti usta,mi još imamo i djelomično tvrdo nepce pa joj zna doći malo na nosić tekučina.Kolko uspijem vidjeti izgleda mi dobro,kak je kod vas?


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: mimi - 19. Listopad 2010, 11:54:43
joj ni moja tvrdoglavica uopće neće otvoriti usta... kad zijevne ja škicnem...pa sam prekjučer još vidjela onak tamne konce! bar mislim da su to konci...onak tamni su?! zato sam te i pitala, jel ima i a još konce..


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: matejka - 08. Veljača 2011, 01:34:15
Lijepi pozdrav svima! Evo ja samo nova ovdje! Imam par pitanja! Imam curicu Hanu sa jednostranim rascijepom usne,28.2 idemo u bolnicu,pa nakoo toga slijedi operacija. Zanima me dal u bolnicu trebam ponjeti i kadicu za kupanje? Kolko traje otprilke operacija ,boravak u bolnici i oporavak? Hanu dojim pa me zanimaju iskustva s dojenjem poslije operacije,jer smo se na pocetku vraski mucile dok se nismo uspjele složiti za dojenje,pa sad ne znam kak to bude nakon operacije. Kak dugo treba nosti te kartoncice na rukama? Kak se to uopce fiksira ? Eto,zasad par tih pitanjca :)


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: magda - 08. Veljača 2011, 12:25:03
Veliki pozdrav i tebi i tvojoj curki! Mi smo prosli operaciju, a imali smo isto rascijep usne samo obostrani. Sve ce biti ok, istina , bude muke sa hranjenjem ali s vremenom beba se navikne. Ja nisam imala iskustva sa dojenjem,jer smo mi od pocetka na bocici. Ono sto ti mogu reci je da je zaista puno lakse kad dijete ima samo rascijep usne. Kadicu ne trebas nositi , imaju je na odjelu i sestre su vrlo ljubazne da ti pomognu okupati bebu radi kartoncica. Preporuka kartoncica je 6 tjedana, a mi smo ih nosili 7 , jer su se konci na usni dugo drzali! Eto ako te jos sto zanima slobodno pitaj, a dotada puno srece i drzite se! E da, ponesite kolica, nas su spasila!


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: matejka - 08. Veljača 2011, 12:45:44
da,to me je isto zanimalo za kolica...super.... a kolko ste vi operacija imali? kak ste dugo bili u bolnici?


Naslov: Odg: boravak u bolnici
Autor: magda - 08. Veljača 2011, 13:11:48
Jednu. 8 dana.