Udruga Osmijeh
02. Listopad 2022, 21:08:52 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Poštovani roditelji

Idući tjedan počinjemo s operacijama. Kao što ste vjerojatno saznali iz medija, Klinička bolnica “Dubrava” zatvorena je za redoviti operativni program i sada je Primarni respiracijsko-intenzivistički centar za liječenje pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2.

Naš Odjel privremeno je premješten u Klinički bolnički centar “Zagreb” i do daljnjeg ćemo na “Rebru” imati operacije i kontrole.

Iz razumljivih razloga operativni program će biti manji nego uobičajeno no sve ćemo riješiti na vrijeme.

Novi kontakt sestre Silvije na “Rebru” je 01 2367571. Osim dosadašnjih preoperativnih nalaza, sada prije dolaska u bolnicu trebat će i bris na koronavirus. O načinu uzimanja brisa najbolje da kontaktirate sr Silviju i nadležnog pedijatra.
I dalje za sva pitanja možete kontaktirati Profesora Kneževića (091 539 5202; pknezev@kbd.hr).

Tim Udruge “Osmijeh”
 
  Forum Pomoć Traži Kalendar Chat Prijava Registracija  
  Postovi
 Str: [1] 2 3 4
1  Kutak za bebe, mame i tate / O svemu i svačemu / Odg: Obostrani rascjep usne i nepca : 05. Veljača 2014, 23:38:14
Nemoj se siliti i mučiti, još da budeš ti loše. To vam ne treba sigurno. Ja sam imala sreće jer sam imala dosta mlijeka iako je i kod mene nekada teško izlazilo. Napisala sam ti svoje iskustvo sa dojenjem jer sam ja mislila da je nemoguće izdajanjem zadržati mlijeko tako dugo, a onda mi je moja med. sestra rekla da se jedna cura izdajala godinu dana, e tu sam shvatila da ako je mogla ona onda mogu i ja. A kod tebe je sigurno drugačije, nemoj se mučiti, ni živcirati i napravi da tebi bude lakše, jer vjeruj djeca osjete kad mama nije dobro. Ja sam u rodilištu non stop plakala i bila ukomirana i mala je cijelo vrijeme plakala. Kako smo došle doma i ja se smirila ona je postala druga beba, spavala i jela. Samo hrabro Smješko
2  Kutak za bebe, mame i tate / O svemu i svačemu / Odg: Obostrani rascjep usne i nepca : 05. Veljača 2014, 12:17:34
Aleksandar, nisam mogla izdržati a da ti se ne javim. Potpuno razumijem kako ti je. Nemoj slušati nikoga, samo dr. Kneževića. Moja mala je rođena sa rascjepom mekog i dijela tvrdog nepca i nikako nije mogla sisati. Ja sam se izdajala 13 mjeseci dok nisam krenula raditi, tada više nisam stizala, ali da sam bila doma mislim da bi još. Sada ima 20 mjeseci i u rujnu je krenula u jaslice i vjeruj da je jako malo bila doma, a znamo svi kakva je prva godina vrtrića za djecu. Imala sam i ja trenutke slabosti kada sam htjela odustati od izdajanja, ali ona me tjerala naprijed, morala sam joj omogućiti sve najbolje. Inače imam i stariju kćerku koju sam isto dojila do godine i pol i veliki sam pobornik dojenja. Kad sam rodila jako veliki šok mi je bio kada su mi rekli da neću moći dojiti. Jedan cijeli dan sam tako plakala i bila u komi i nitko se nije obazirao na mene. Sve dok nije došla jedna starija sestra i pitala da gdje mi je izdajalica i odmah išla uzeti i rekla da moram poticati da mlijeko krene. Spasila me. Da nije bilo nje moja mala ne bi nikada mogla papati moje mlijeko. Ja sam rodila u Rijeci i na neonatologiji je bilo katastrofa, nitko da ti nešto kaže, da malo objasni. Samo se jedan dan pojavio neki doktor i rekao da će on operirati moju malu, čak joj i pločicu dao. Ja sam bila koma. Ona je jela iz one velike Nukove dude i kada su joj stavili tu pločicu to je izgledalo grozno, jadna nikako da se navikne. Srećom pa smo brzo išli doma i tada sam se čula sa nekom curom čija je mala imala isti problem, čak i veći rascjep, i rekla mi da bacim i pločicu i onu Nukovu dudu i da se obratim dokt. Kneževiću. I tako je i bilo, odmah sam ga zvala i od tada sam počela pozitivno razmišljati. I hvala Bogu sve je iza nas. Taj je čovjek divan i sreća naša da postoji takva osoba. Uglavnom ja sam svoje dijete hranila normalnom bočicom samo sa malo većom rupicom, a upoznala sam puno cura čija su djeca imala i rascjep usne i isto su jeli normalnom bočicom. Svakako se posavjetuj sa dokt. Kneževićem za to. A moj pedijatar i sestra su mi bili super, objasnili mi sve što sam pitala i rekli da to nije ništa strašno, da će se sve rješiti i da se jako puno djece rađa s tim. Tako je i bilo, sve je riješeno. Sada idemo jednom godišnje u Zagreb kod dokt. Kneževića i u kontaktu smo sa dokt. Anom, logopedicom.
Glavu gore i uživaj u tom prekrasnom biću što imaš pored sebe   Sirast

3  Kutak za bebe, mame i tate / O svemu i svačemu / Odg: Vasa iskustva s razvojem govora nakon zavrsenih operacija mekog i tvrdog nepca : 22. Siječanj 2014, 11:42:27
Mi za sada idemo samo kod doktorice Ane, ona je još mala, vidjet ćemo dalje kako će biti kada bude počela pričati. Ja se nadam da će biti sve kako treba. Ona je sada počela malo pričati, a na slamčicu pije već dosta vremena, tako da se nadam da neće biti problema.
Šimun, ako mogu pitati koju još operaciju morate obaviti?

Lp

4  Kutak za bebe, mame i tate / O svemu i svačemu / Odg: Vasa iskustva s razvojem govora nakon zavrsenih operacija mekog i tvrdog nepca : 16. Siječanj 2014, 20:13:15
Evo da se i ja malo javim, prije godinu dana sam bila jako aktivna na ovom forumu, sada sam se malo ulijenila, a i nedostatak vremena je u pitanju, pa samo povremeno pratim. Jako mi je drago da se počelo pričati i o govoru. Moja curica je rođena sa rascjepom mekog i dijela tvrdog nepca (zahvaćen je manji dio). Operirana je u trećem mjesecu prošle godine, srećom pa smo sve rješili jednom operacijom. Ona ima sada 19 mjeseci, polako počinje pričati, lijepo izgovara slovo t i d, i srećom nije prisutna nazalnost. Za sada izgovara samo par riječi, ali ja se nekako ne brinem previše, dokt. Ana nam je sve lijepo objasnila, pa sam relativno mirna. Mi smo isto iz Istre, ali svaki put kad idemo kod doktora Kneževića idemo i do nje. Na pregledu smo bili u 11. mjesecu i sve je super, a na pregled sluha ovog ljeta i hvala Bogu dobro čuje, iako je i prije operacije nalaz sluha bio uredan.
Ona je u jaslicama i kad tamo vidim drugu djecu nekako se umirim jer skoro nitko još ne priča. Mi imamo slijedeću kontrolu prije ljeta i nadam se da će biti opet sve dobro. Imamo stvarno sreću što imamo takve doktore.
Nadam se da ćete se i dalje javljati i podijeliti napredak vaše djecice, a ja svaki put kad pročitam postove od mama koje se spremaju na operaciju najrađe bi ih nazvala da im kažem kako će sve biti super i kako ne moraju brinuti Smješko
Lp svima Smješko)))
5  Općenito / Galerija / Odg: FRANKA- naša velika ljubav : 09. Kolovoz 2013, 21:27:42
Na kontroli sam vidjela dečkića koji je imao isto kao tvoja mala, a sa nama u bolnici je bio dečkić koji je imao isto kompletni rascjep. Bio je tada na drugoj operaciji, usnu je operirao 6 mjeseci prije i skoro pa se nije vidjelo. Super to doktor napravi. Znam kako se osjećaš, imala sam i ja takve periode i takva stanja. Ja sam vidjela da su svi jeli na bočicu, i ta mama mi je rekla da ju je i nakon prve operacije hranila na bočicu. Bitno je da curi samo. Ajde samo hrabro.
Ja sam se izdajala 13 mjeseci, i još bi, ali sam počela raditi i jednostavno nisam više stigla. Neznam kako sam upjela, ona mi je davala snage, jer znam šta majčino mlijeko znači za nju (stariju sam dojila godinu i pol).
Svaka čast kako si se sjetila staviti kartončiće, dobra ideja, da je pripremiš.
Si znala za rascjep prije nego se rodila ili ne?

 
6  Općenito / Galerija / Odg: FRANKA- naša velika ljubav : 08. Kolovoz 2013, 23:37:16
Mišica, ma kako je slatka!!! Nisam neko vrijeme bila tu, ali potpuno razumijem tvoje strahove. Moja mala je rođena sa rascjepom mekog i dijela tvrdog nepca. Operirana je u ožujku u dobi od 9 mjeseci. I prošlo je više nego dobro. Ona je lakše proživjela te dane nego ja. Imala je dudu prije operacije i isto kao tvoja nije mogla zaspati bez nje. Puno sam se sekirala kakao da je odviknem prije operacije, i na kraju je nisam uopće odviknula. Nakon operacije nisam joj više dala. Možda ne zvuči baš lijepo, ali jednostavno nisam mogla, probala i odustala i tješila se time da ću te dane nakon operacije posvetiti samo njoj (imam i starije dijete). Tako je i bilo, nakon operacije mi je bila stalno na rukama, uspavljivala sam ju u naručju i nekako je krenulo bez dude. Da kažem samo da kad sam joj pokušala skidati dudu, ona bi odmah stavila prst i sisala ga, tako da mi se činilo da je bolje da ima dudu koju ću moći maknuti. Nakon operacije ona nije više ništa stavljala u usta, a zna se da djeca u toj dobi sve živo trpaju u usta. Ona nije ništa stavljala, čak sam joj i kartončiće isti dan sklinula, pazila sam je naravno, ali kao da nije mmogla. Mislim da su joj smetali konci. Doktor je rekao da je samu sebe štitila. I tako izgurale mi dva mjeseca, uspavljivanje u naručju i uvijek na oku, nikada je nisam ispuštala iz vida. Nakom kontrole vratila sam joj dudu za spavanje, da zaspi sama u krevetiću.
Što se tiče hranjenja, nemoj koristiti Nukovu dudu, običnu uzmi i napravi malo veću rupicu, i mi smo tako. Nakon operacije će istu koristiti. Samo je bitna ta veća rupa i lagani pritisak dok jede da mlijeko samo curi. 
A za odvikavanje od dude neznam šta ti reći, svakako bi bilo bolje da je odvikneš prije, ali znam kako ti je teško i znam kroz šta prolaziš, ali kad će krenuti sve će ići svojim tokom. Imamo sreću što imamo takvog doktora.
Javi kako ti ide....

7  Kutak za bebe, mame i tate / O svemu i svačemu / Odg: Preporuka za rodilište : 29. Lipanj 2013, 11:34:54
O da, prije bi moja mala išla kod svakoga bez problema, a poslije bolnice ajme meni... tek je sada nedavno počela imati malo više povjerenja. Prije operacije bi je stavila u krevetić i zaspala bi sa dudom bez problema. Nakon operacije kako više nije smjela dudu uspavljivala sam je u naručju, pjevajući i njihajući je. I tako dva mjeseca. S time da se prva dva tjedna budila po noći stalno, odnosno nije da se budila nego bi počela plakati u snu, pa bi je morala dizati i opet ljuljati. Koma sam bila u tom periodu. Ali srećom nakon toga se smirila i počela je više spavati. Nakon dva mjeseca kad smo bili na kontroli i kada mi je doktor rekao da je sve ok, vratila sam joj dudu. Iako je na početku nije baš htjela, sada je opet ima i sve se vratilo na staro.
Meni je bio teži oporavak nego bolnica, ali ok, ja imam i starije dijete o kojem se treba brinuti.
Samo strpljenja i sve će doći na svoje. Bitno da je sve ok prošlo i to neka vam da snagu za dalje.
Veliki pozdrav Smješko
8  Kutak za bebe, mame i tate / O svemu i svačemu / Odg: Preporuka za rodilište : 28. Lipanj 2013, 12:17:25
Super, bravo Dalia, a naravno i mama koja je sve to izdržala jer mislim da teže mi mame prolazimo sve to nego naša dječica.
Javljajte kako napredujete, veliki  pozdrav  Namigujem
9  Kutak za bebe, mame i tate / O svemu i svačemu / Odg: Preporuka za rodilište : 19. Lipanj 2013, 10:31:14
Bravo. Samo hrabro naprijed sada. Znam kako se vaša kćerka osjeća, nije lako, ipak je šok kad ti je vrate nakon operacije. Ali prošlo je, i to je bitno. Želim vam brz oporavak i puno, puno snage Smješko
10  Kutak za bebe, mame i tate / O svemu i svačemu / Odg: Preporuka za rodilište : 15. Lipanj 2013, 00:00:50
Sretno!!! I samo hrabro, sve će biti ok  Sirast
Čekamo vijesti  Smješko
11  Kutak za bebe, mame i tate / O svemu i svačemu / Odg: Preporuka za rodilište : 05. Lipanj 2013, 10:37:06
Baš mi je drago!!!! A da ima zlatne ruke to potvrđujem i ja !!
12  Kutak za bebe, mame i tate / Dijete u bolnici / Odg: Prva operacija : 22. Svibanj 2013, 13:16:04
Vjerovatno ga treba piti malo duže. Šta vam doktor kaže? Imate još mjesec dana do operacije, nije to malo, možda se sredi.
13  Kutak za bebe, mame i tate / Dijete u bolnici / Odg: Prva operacija : 22. Svibanj 2013, 09:46:07
nije vam doktor dao sirup?
14  Kutak za bebe, mame i tate / O svemu i svačemu / Odg: Preporuka za rodilište : 17. Svibanj 2013, 17:46:49
Sretno!!!! Javi kako je prošlo. Smješko
15  Kutak za bebe, mame i tate / O svemu i svačemu / Odg: Molim vaša iskustva : 09. Svibanj 2013, 11:59:39
Evo da se javim. Mi jučer obavile kontrolu, skoro je dva mjeseca od operacije, i kaže doktor da je stanje nepca odlično!! Presretna sam, nisam svjesna još da je sve iza nas. I da je sve tako dobro prošlo!
 Str: [1] 2 3 4
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.034 sekundi uz 17 upita.