Udruga Osmijeh

Pitajte liječnika => Logoped => Autor teme: sova.martina - 29. Ožujak 2013, 23:53:23Naslov: kada ići s djetetom logopedu
Autor: sova.martina - 29. Ožujak 2013, 23:53:23
poštovani,
imam djevojčicu od 7 mj. sa rascjepom mekog i dijela tvrdog nepca. zanima me da li je prerano da je odvedem logopedu? ima brata blizanca koji mnogo više "priča" od nje, ona se samo nekad malo glasa.
unaprijed hvala  :)


Naslov: Odg: kada ići s djetetom logopedu
Autor: Ana Dembitz - 01. Travanj 2013, 18:42:01
Poštovana gospođo,

drago mi je što ste se obratili za savjet . Nije rijetko da naše male bebe imaju siromašniju vokalnu igru ili kako vi kažete manje "pričaju" od djece njihove dobi što ste vi imali priliku direktno usporediti sa svojim drugim djetetom. To je i osnovni razlog našem inzistiranju za ranom kontaktiranju logopeda. Rana intervencija je upravo rad, savjetovanje, s roditeljima kako poticati jezično govorni razvoj u svim fazama razvoja od rođenja do adolescencije. Govorno jezično ponašanje djeteta u njegovoj ranoj dobi važan je prediktor općeg, a posebice jezično govornog razvoja. Mi se trudimo da radom u ranoj životnoj dobi sprječimo pojavljivanje dijagnoze, a ne da djelujemo kad se problem pojavi. Svako je dijete individua za sebe i ima svoj put razvoja, svaka jedinka ima svoju biologiju, ali ipak većina djece u jednom razvojnom periodu imaju mnogo zajedničkih manifestacija te se temeljem toga i stvara kalendar razvoja.  Stoga Vam savjetujem da se što prije javite logopedu za savjetovanje. Sve jezično govorne pojavnosti javljaju se u nekom određenom vremenu za to kao što ptice uče letjeti u neko određeno vrijeme pa ako tada slome krilo nikada ne nauče letjeti ili nauče slabo. Dođite logopedu što prije! To nije zabluda, to je potreba! Puse Vašim bebama, a Vama lijep pozdrav! teta Ana logoped (Ana Dembitz)


Naslov: Odg: kada ići s djetetom logopedu
Autor: sova.martina - 03. Travanj 2013, 15:43:17
puno Vam hvala na odgovoru  :D. da li možemo doći kod Vas, ako da gdje i kako se naručiti, da li nam treba uputnica pedijatra? naime u našem kraju nema baš puno logopeda koji bi imali iskustva s djecom s rascjepom.


Naslov: Odg: kada ići s djetetom logopedu
Autor: Ana Dembitz - 03. Travanj 2013, 21:20:25
Draga moja gospođo, 

naravno da možete doći kod mene. Ja sam uvijek dostupna svakoj majci, roditelju za bilo kakav savjet, naravno ako znam.
Trenutno sam na godišnjem odmoru i vraćam se na posao 15. 04. ponedjeljak. Tada me možete kontaktirati na broj telefona u mojoj sobi 01-2376285 ili na broj mobitela 0981839534.  Ja radim na Rebru, zelena zgrada , drugi kat Fonijatrijski odjel.

Srdačno!

Ana Dembitz


Naslov: Odg: kada ići s djetetom logopedu
Autor: sova.martina - 03. Travanj 2013, 21:57:27
hvala. čujemo se 15.04.